Vreemdelingen

e-mail: 
etrangers@evere.brussels
Telefoon: 
02 247 62 58
Dienstverantwoordelijke: 
Flore Cornet

Elke buitenlandse onderdaan (Europeaan of niet-Europeaan) die zich voor de eerste keer als inwoner in België wil inschrijven, moet zich aanmelden bij de dienst Vreemdelingen. Als u een visum D hebt, kan de inschrijving onmiddellijk uitgevoerd worden van maandag tot en met donderdag OCHTEND (van 8.00 tot 12.00 u.). Als u geen visum D hebt, kan de inschrijving uitsluitend gebeuren na afspraak. (U kunt een afspraak maken bij het loket.)

Buitenlandse onderdanen kunnen bij deze dienst ook terecht voor andere administratieve procedures zoals een adreswijziging, een aanvraag voor een verlenging van een werkvergunning of een verblijfstitel, de legalisatie van handtekeningen en de uitreiking van administratieve documenten.

Opgelet, een aantal documenten voor buitenlandse onderdanen worden afgeleverd door de dienst Bevolking: voor onderdanen van een land van de Europese Unie de kaarten E+ en voor onderdanen van een land buiten de Europese Unie de kaarten F+, C en D.

Voor een toeristenvisum (kort verblijf - maximaal 90 dagen) wendt u zich tot de dienst Vreemdelingen binnen 8 dagen na uw aankomst. Om een 'verklaring van aankomst' te kunnen doen, hebt u uw paspoort, 2 foto's en 16 euro nodig.

Als u asielzoeker bent, meldt u zich aan met een document dat het mogelijk maakt om uw identiteit vast te stellen (bijlage 25 of bijlage 26) en uw eventuele huurovereenkomst. Wij voeren een adrescontrole uit. Na een positieve adrescontrole wordt een oranje kaart (attest van immatriculatie) met een geldigheidsduur van 3 maanden afgeleverd.

Als u contact met de dienst Vreemdelingen wilt opnemen, vragen wij u om dat bij voorkeur per e-mail te doen.

 

Wilt u lange wachttijden vermijden?

Voor bepaalde zaken kunt u een afspraak maken!

Opgelet : indien u bijvoorbeeld paspoorten wilt aanvragen voor uw gezin, moet u niet “1” ingeven maar wel het benodigde aantal paspoorten.