Partnerschap tussen de gemeente en de RSCA Foundation Constant Vanden Stock

Tijdens het seizoen 2014-2015 is de gemeente een samenwerking begonnen met de grote voetbalclub RSC Anderlecht en de Stichting Constant Vanden Stock om opnieuw wijkvoetbal in de gemeentes te lanceren. Een van de doelstellingen is de slaagkansen op school te verhogen, en te strijden tegen het afhaken van school.

Voetbal dus, om te slagen op school. Maar hoe? De stichting helpt de gemeentes door een krachtig middel in te zetten: sportbeoefening, met name voetbal, om betere schoolresultaten te bekomen. We hebben gemerkt dat de jongeren die iedere week
de Anderlechtse kleuren verdedigen betere schoolresultaten behalen.

Buiten de sportopleiding ligt de nadruk op het leven in de maatschappij en het belang van respect voor elkaar. Zo hebben in Evere dertig jongeren van tien tot dertien jaar de kans gekregen om deel te nemen aan het RSCA project. In Evere heeft de Preventiedient het positieve effect nog vergroot.

Jongeren met leermoeilijkheden werden geholpen door de huiswerkklassen en de opvolging door de sectie schoolbemiddeling. Eind mei heeft de Stichting Constant Vanden Stock een toernooi georganiseerd tussen alle gemeentes die deelnamen aan het project. Wij zijn erg trots om te kunnen melden dat de Everse ploeg de beker gewonnen heeft. Omdat het dit jaar zo’n succes was heeft Schepen van Sport Ridouane Chahid beslist om het project verder te zetten voor het seizoen 2015-2016.