Solidariteitsactie : 0499.867.356 – 7d/7 – 9u tot 18u

tot 15 juli

"Parcours ton orientation" : 4de editie !

Na het grote succes van de drie vorige edities zal het project « Parcours ton orientation » georganiseerd door de Preventiedienst van Evere onder het schepenambt van de heer Ridouane Chahid, dit jaar opnieuw plaatsvinden in het stadion van Crossing Schaarbeek op 22, 23 en 24 maart 2017.

Het doel van het project blijft identiek: leerlingen uit het tweede en het zesde jaar middelbaar samenbrengen om zo hun toekomstige en huidige studierichtingen uit te wisselen.

Elf scholen in Evere en Schaarbeek, met samen 1200 leerlingen uit het tweede middelbaar, zullen deelnemen aan dit evenement in de sportzaal van Crossing Schaarbeek die speciaal hiervoor ingericht wordt.

Leerlingen uit het tweede middelbaar moeten in de komende maanden een studierichting kiezen die  bepalend zal zijn voor de volgende jaren. De leerlingen uit het zesde of zevende jaar zijn daarentegen hun doel aan het naderen. Deze ontmoetingen zijn dus verrijkend voor de jongeren die hun weg zoeken en nieuwe beroepen kunnen ontdekken.

Dit project is mogelijk dankzij de goede samenwerking tussen de gemeentelijke schooldiensten van Schaarbeek “Declic” en van Evere “Schoolbemiddeling Evere”.

Voor verdere inlichtingen kan u contact opnemen met Alessandra Nespoli, coördinator van de Dienst Schoolbemiddeling van Evere, 02 /241 36 94 of  0491/62 57 90.