‘Everenaar van het jaar 2017’ : Rode Kruis van België, afdeling Evere

Al gelezen

‘Everenaar van het jaar 2017’ : Rode Kruis van België, afdeling Evere

Op initiatief van de schepen van Bevolking, mevrouw Eliane Lepoivre-Daels, reiken het college van burgemeester en schepenen, de gemeenteraad en het gemeentebestuur van Evere op donderdag 21 december 2017 de prijs van ‘Everenaar van het jaar’ uit aan het Rode Kruis van België, afdeling Evere.

In 2017 beloont deze prijs dus een collectieve organisatie waarvan de gemeente het voorbeeldige werk ten dienste van de bevolking wil benadrukken, een bevolking die zowel individueel geholpen wordt, met name door rechtstreeks gewonden te verzorgen, als collectief, in het geval van grote rampen, zoals een aanslag. Daarnaast benadrukt de prijs de opleidingsdynamiek van jongeren ten dienste van iedereen.

Het Rode Kruis is ook steevast aanwezig tijdens de grote openbare evenementen die in of door de gemeente georganiseerd worden, om toe te zien op de veiligheid en de gezondheid van de burgers, of het nu inwoners dan wel bezoekers van onze mooie gemeente zijn.

Door deze nominatie kan de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis rekenen op erkenning, zichtbaarheid, prestige en meer contacten. Het aanzien van het Rode Kruis, dat al groot was, wordt zo versterkt. Het heeft dit jaar de gemeentelijke overheid ervan overtuigd om de organisatie deze eer toe te kennen.

Tot slot wil de gemeente de nadruk leggen op de geprivilegieerde relaties die ze heeft met de plaatselijke afdeling en haar verantwoordelijken, maar ook met de talrijke vrijwilligers. Op deze manier wil de gemeente ook hen danken en huldigen.

Info - Dienst Communicatie:  02 247 62 03 of 05